Ako Mať Lepší a Kvalitnejší Spánok?

Ako Mať Lepší a Kvalitnejší Spánok?

To je otázka, ktorou sa neustále zaoberám a experimentujem a dnes som si pre teba pripravil 4 tipy, ktoré mi transformovali spánok, mimo našich nočných okuliarov, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou. 😎

 

1. Nič nejesť 2-3 hodiny pred spánkom

 

Ja som bol taký večerný pojedač. Už je to asi 3 mesiace, čo nosím špeciálne hodinky Whoop, ktoré mi merajú kvalitu spánku a bol som šokovaný že aj glg mlieka pred spaním mi ovplyvňilo regeneráciu až o 20% percent. Dal som si záväzok, že už nebudem pojedať 2-3 hodiny pred spánkom a od kedy cítim tie výhody na regenerácií, tak ma už ani neláka dať si ešte niečo. 

 

 

2. Páska na ústa

 

 

 

Mám zlozvyk spať s otvorenými ústami. Netušil som, že to môže byť problém až kým som nenatrafil na video od Andrew Huberman, kde vysvetľuje, že dýchanie ústami môže narušiť hlboké fázy spánku, čo vedie k menej odpočinkovému spánku a zvýšenej únave počas dňa.

 

https://youtube.com/shorts/9kekrYtUeeE?si=OPhzAEExtXjwmGX1

 

https://youtube.com/shorts/1SOjH67A1B8?si=nQuVwOu-fNyy0IdQ

 

Ako som ďalej študoval, bol som šokovaný, že spanie s otvorenými ústami nie len zhoršuje kvalitu spánku, ale môže dokonca deformovať našu tvár. Musel som si trošku zvykať na začiatku, ale teraz sa mi s tým spí naozaj komfortne a konečne som začal dýchať tak, ako sa má.

 

 

3. Terapeutická Prikrývka od Nidu

 

 

 

Zakladateľa Nidu som spoznal vďaka show Jama Levová na Markíze, ktorou sme boli súčasťou. Veľmi som vďačný, keď môžem spoznať osoby, ktoré robia svoju prácu skutočne od srdca a zakladateľ Nidu, Andrej, je presne taký. :) Som veľmi rád, že prikrývka Nidu je už mojou súčasťou životného štýlu, pretože je to silná pomoc na relax a spánok. Tlak, ktorý prikrývka vyvíja na telo, stimuluje pocit objatia, čo vyvoláva v mozgu reakcie vedúce k uvoľneniu a pocitu bezpečia, čo som cítil hneď. To nielenže pomáha rýchlejšie zaspať, ale tiež zvyšuje kvalitu spánku, umožňujúc hlbší a nerušený odpočinok. Rovnako môžete prikrývku použiť aj počas dňa, ak máte potrebu načerpať novú energiu alebo potrebujete moment relaxu a vypnutia. Za mňa naozaj skvelá dlhodobá prírodná investícia na relax. 

 

https://nidu.shop/

 

 

4. Maska na spanie

 

Zvykol som si na to, že nespím v úplnej tme a v podstate som to bral ako normálne. Veľmi ma inšpiruje Brian Johnson. Odporúčam sledovať jeho cestu. Investoval veľmi veľa peňazí do maximalizovania zdravia a nestárnutia a všetko zdieľa - https://www.youtube.com/results?search_query=brian+johnson 

 

Rozprával aj o maske na spanie a hoci by sa mohlo zdať, že zatvorené oči by mali byť dostatočné na blokovanie svetla, to nie vždy stačí na úplné vylúčenie jeho vplyvu na spánok.

 

Maska na oči nielenže pomáha udržiavať tmu a podporovať prirodzenú produkciu melatonínu, ale pomohla mi aj pred prerušovaním spánku: Pochopil som, že aj keď som mal zatvorené oči, tak svetlo prenikajúce do miestnosti (u mňa z lámp vonku) mi mohlo spôsobovať prerušovaný spánok tým, že ma udržovalo v plytkejších fázach spánku. Už sa mi to nedeje odkedy spím v úplnej tme.

 

Tak, toto bola zatiaľ moja skúsenosť s ktorou som sa rád podelil, aby ste si aj vy mohli lepšie rozšíriť obzor na lepší spánok. Kľudne mi napíśte, ak by ste mali akékoľvek otázky alebo tipy, rád sa s vami spojím. 😊 https://www.instagram.com/viktorbanczi/ 

 

Toto boli najlepšie veci, ktoré mi pomohli, ale tým to ešte nekončí. Objavujeme, zlepšujeme a chystáme ďalej.

 

Z lásky,

 

Viktor z moonlight

Zakladateľ & Chief Empathy Officer 🌙

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.