9 Superfoods pre tvoje oči

9 Superfoods pre tvoje oči

V moonlight sa nezameriavame iba na predaj okuliarov, snažíme sa byť súčasťou vašej cesty k celkovému zdraviu a pohode.

 

Je pravda, že oči sú zrkadlom duše, ale sú tiež oknami, cez ktoré vnímame svet okolo seba. 🙂 A tak ako každé okno, aj tieto potrebujú kvalitné ‘sklo’ a starostlivosť. Preto vám chceme dnes priblížiť, ako správna výživa môže pozitívne ovplyvniť vaše očné zdravie.

 

9 Kľúčových Potravín pre Zdravé Oči:

 

1. Ryby: Bohaté na omega-3, znižujú suchosť očí a podporujú zdravú makulu, čo je časť oka zodpovedná za ostré, detailné videnie.

2. Orechy: Obsahujú antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom, tým pomáhajú zabrániť poškodeniu buniek v očiach.

3. Semienka: Vďaka obsahu vitamínu E pomáhajú v prevencii proti starnutiu očí a podporujú pevnosť buniek.

4. Citrusové ovocie: Vitamín C, ktorý je v týchto ovociach vysoký, je základom pre zdravé spojivové tkanivo a cievy v očiach.

5. Listová zelenina: Obsahuje luteín a zeaxantín, ktoré sa hromadia v makule (centrálnej časti sietnice) a poskytujú antioxidantovú a protizápalovú ochranu. 

6. Sladké zemiaky: Sú bohaté na vitamíny A a C, ktoré sú potrebné pre dobré nočné videnie a podporujú celkovú ochranu oka.

7. Vajíčka: Poskytujú komplex vitamínov C, E a luteínu, ktoré spolu synergicky pracujú na ochrane zraku.

8. Paprika: Rôzne farby paprík sú bohaté na vitamíny A, C a E, ktoré pomáhajú zachovať zdravú štruktúru oka a zabrániť starnutiu.

9. Čučoriedky: Sú bohaté na antioxidanty a podporujú cirkuláciu krvi v očiach, čo môže zlepšiť zrakové schopnosti a znižuje riziko chronických ochorení.

 

Moonlight: Partner pre tvoje oči

Naše okuliare na blokovanie modrého svetla sú navrhnuté tak, aby dopĺňali vaše zdravé životné rozhodnutia. Keď kombinujete správnu výživu s našimi okuliarmi, dávate svojim očiam najlepšiu šancu na dlhé a zdravé fungovanie.

 

V moonlight veríme, že zdravie očí je dlhodobá investícia. Preto vás chceme povzbudiť, aby ste sa starali o svoje oči každým možným spôsobom, vrátane správnej výživy.

 

S láskou k vašim očiam a vášmu celkovému zdraviu.

 

Nech vás vaše oči vedú k zdravému a šťastnému životu!

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.